Magic Mushroom Grow kit (Golden Teacher) (2024)

Kweek je eigen Golden Teacher paddo’s met deze growkit

Met deze paddo kweekset kweek je eenvoudig je eigen verse psilocybine paddo’s. Perfect om te microdoseren - of voor een macrodose (diepere ervaring). Binnen 3 weken is je eerste oogst klaar. Daarna kan de kit opnieuw gebruikt worden voor meerdere extra oogsten!

Over de soort: Golden Teacher

De soort paddo's die je met deze grow kit kweekt, is een van de meest bekende psilocybine-bevattende paddenstoelen die bestaat. Golden Teacher behoort tot de psychedelische paddenstoelenstam Psilocybe cubensis. Qua trip (en intensiteit) staat de Golden Teacher paddo bekend om het zachtaardige karakter, wat het een erg geschikte soort maakt voor beginners. De sterkte is gemiddeld, vergeleken met andere psilocybine-bevattende paddenstoelen.

De hoed is opvallend goud en deze soort vormt dichte clusters van middelgrote tot grote paddenstoelen. De opbrengsten kunnen flink zijn.

De soort zou van origine afkomstig zijn uit de golfregio van de VS in de jaren 70. Dit is nooit bevestigd, en er hangt dan ook een zweem van geheimzinnigheid om de herkomst van deze ‘teacher mushroom’. Sommige mycologen beweren zelfs dat de soort - in unieke vorm - eigenlijk helemaal niet bestaat.

Wil je meer weten over het microdoseren van paddo's zoals Golden Teacher? Bekijk dan deze gids over paddo's en microdosing van Microdosing Institute.

Hoe gebruik ik de paddo kweekset?

Het gebruik van de growkit is simpel. Je ontvangt bij aankoop van de kweekset een uitgebreide handeiding. Hieronder lees je een beknopt stappenplan.

  1. Haal de Fresh Mushrooms-doos uit de kartonnen doos, maar gooi de kartonnen doos nog niet weg! Verwijder het deksel van de plastic container. Spoel de deksel af onder stromend water en bewaar het - je hebt deze nodig voor de volgende kweekronde (je kunt de kit meerdere keren - vluchten - gebruiken.
  2. Leg de plastic kweekzak neer op een vlakke ondergrond en schuif de kweekset erin. Vouw de zak onder de kweekset op en zorg ervoor dat de kleine gaatjes zich net boven de box van de kweekset bevindt en naar boven wijst. Plaats vervolgens de zak (met kweekbox) in de originele kartonnen doos om licht van de zijkanten tegen te houden.
  3. Plaats in een ruimte met veel daglicht met een temperatuur van 18°C-28°C. NIET in direct zonlicht plaatsen. Hoewel paddo’s binnen dit temperatuurbereik groeien, is een constante temperatuur van 20-23°C de ideale temperatuur die je moet proberen aan de houden voor een optimale opbrengst. Een verwarmingsmatje kan hierbij helpen als je ruimte iets koeler is. Paddo’s hebben geen direct zonlicht nodig om te groeien. Indirect daglicht is voldoende.
  4. Als de eerste kopjes zijn verschenen, kun je de kweekzak van plek veranderen en rechtop zetten. Het is niet nodig om de kit te bevochtigen. De eerste paddenstoelen zouden na 1-3 weken zichtbaar moeten worden.
  5. Als de eerste paddenstoelen goed zichtbaar zijn, moet de zak een beetje open blijven staan, zodat overtollig vocht kan verdampen. Te veel vocht kan schadelijk zijn voor de paddo’s.
  6. Ongeveer een week nadat de eerste kopjes zichtbaar zijn, kan er geoogst worden. Doe dit door (met schone handen!) de paddenstoel voorzichting en met een licht draaiende beweging los te trekken. Zorg ervoor dat je oogst voordat de paddenstoelen hun sporen laten vallen.

Volgende oogsten:

  1. Deze kweekset geeft meerdere paddenstoel oogsten. Hiervoor vult je na de eerste oogst de kit met schoon kraanwater. Dit proces staat bekend als cold-shock en blaast nieuw leven in het mycelium en zorgt ervoor dat er weer voldoende vocht aanwezig is voor de paddo’s om te gaan groeien.
  2. Plaats het deksel van de kweekset terug op de kit. Laat de set 12 uur rusten. Open een hoekje van het deksel en laat overtollig water weglopen. Vanaf hier kun je de instructies van stap 1 opnieuw volgen. Dit proces kan meerdere keren worden herhaald.

Inhoud van de Golden Teacher kweekset

  • 1200 ml (cc) kweekbox
  • Filterzak
  • 2 paperclips
  • Handleiding

Waarom een paddo kweekset bestellen bij microdose.nl?

Bij microdose.nl vinden we het belangrijk dat de producten die we aanbieden van een betrouwbare bron komen. Dat ze met zorg, aandacht en passie worden geproduceerd. Daarom werken we samen met 's lands meest ervaren paddenstoelen- en truffelkweker. De paddo kweeksets die zij aanbieden zijn gegarandeerd vers, van hoge kwaliteit, komen van Nederlandse bodem en bevatten gezond mycelium voor een overvloedige oogst.

Ook wij vinden kennis en goede voorlichting erg belangrijk. Heb je vragen die niet op deze pagina worden beantwoord? Neem dan gerust contact op, we helpen u graag!

Magic Mushroom Grow kit (Golden Teacher) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Porsche Oberbrunner

Last Updated:

Views: 6551

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Porsche Oberbrunner

Birthday: 1994-06-25

Address: Suite 153 582 Lubowitz Walks, Port Alfredoborough, IN 72879-2838

Phone: +128413562823324

Job: IT Strategist

Hobby: Video gaming, Basketball, Web surfing, Book restoration, Jogging, Shooting, Fishing

Introduction: My name is Rev. Porsche Oberbrunner, I am a zany, graceful, talented, witty, determined, shiny, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.